КАЯКИНГ ПО ЯЗ. СТУДЕН КЛАДЕНЕЦ

Предлагаме Ви тур с каяци в язовир Студен кладенец.

Цена : 60 лв. на човек, при група от 5 и повече човека. За група до 4 човека цената е 300 лв. за цялата група. При групи, които са повече от 11 човека, е необходимо заявката да се направи минимум пет дена преди провеждането на тура. В цената се включва пълна екипировка за каяка, водач. Нашите водачи са професионални водни спасители. Приключението е подходящо за деца над 8 години. Деца на възраст от 8 до 14 години се таксуват с 50 % намаление на цената.

Турът с двуместен каяк стартира от стената на яз. Студен кладенец. Дължината на маршрута е около 15 км., около 4 часа гребане. Общата продължителност с инструктажа и почивките е около 5 часа.

Това е приключение е подходящо за по-издръжливи на силови натоварвания хора. Маршрутът започва и свършва при стената на яз. Студен кладенец. С бинокъл във всеки каяк се наслаждаваме на птичия свят и близко пасящите по бреговете елени лопатари. Спираме на няколко изключително красиви места, от които наблюдаваме гнездящите белоглави лешояди със зрителна тръба. Целта на пътешествието е да достигнем до скрит водопад, който е вълшебно кътче от нашата природа. Нашите водачи познават отлично биоразнообразието на района и с тях винаги е забавно.

Имаме възможност да си организираме пикник, докато наблюдаваме пернатите обитатели на Защитената местност „Големия сипей”, както и да поплуваме в язовира.

Ако решите да се включите задължително си вземете вода и слънцезащитен крем. Пригответе си бански и резервни сухи дрехи. Подходящо е да си вземете джапанки, гуменки или обувки, които да се мокрят.