МЕСТНИ ТРАДИЦИИ И ЗАНАЯТИ

Предлагаме ви да се потопите в магията на Източните Родопи.

Посещение на Исторически музей „Христо Чолаков” – с. Бориславци. Музеят е с една от най-богатите етнографски сбирки за Източните Родопи. Очакват ви още прекрасна лекция, много снимки за историята на Маджарово и богата минерална колекция. Музеят е частен, работи целогодишно, няма вход, но всяко дарение е добре дошло за поддържането на сбирката.

Посещение на таханджийница в с. Бориславци. Тук правим дегустация на тахан и мед, докато слушаме увлекателните разкази на бай Христо и виждаме процеса на правене на тахана. Таханджийницата работи целогодишно, входна такса няма, но има възможност да си напазаруваме истински тахан и пчелен мед.

Посещение на работилница за обработка на редки минерали. Посещението е възможно от ноември до март. В работилницата ще видим целия процес по обработка на редките минерали. Вход няма, има възможност редките минерали, които сме намерили в района, да ни бъдат разрязани срещу скромна сума. Тук могат да се закупят прекрасни обработени минерални образци от района на Източни Родопи, както и красиви бижута от полускъпоценни камъни, произведени от местния майстор.

НАПРАВЕТЕ САМИ ВАШАТА ПРОГРАМА, посещението на таханджийницата и музея в Бориславци можете да комбинирате с всички наши услуги.